maandag 2 juli 2018

Laat je inspireren door de meest prachtige Ibiza bridal brands! Onze top 4!


En dan is het eindelijk zover... je gaat trouwen! Een van de eerste dingen waaraan we denken is dan natuurlijk de bruidsjurk. Dit is voor vele vrouwen iets waar we vanaf jongs af aan allemaal over fantaseren. Wordt het een extravagante jurk met veel tule of toch liever een mermaid model? Er is een ruim aanbod in de wereld van de bruidsmode. In dit artikel gaan we het hebben over waar jij als toekomstige bruid het beste terecht kunt voor de perfecte droomjurk! Enne.... het is onze top 4!! 

Cala Brides from Ibiza

Sara Villaverde de Iscar is het creatieve brein achter het merk Cala Brides from Ibiza. Het verhaal achter haar ontwerpen is dan ook erg romantisch, zo werd zij verliefd op de bruidsmode tijdens haar opleiding aan de 'School of Arts' in Madrid. Sara vond dat haar bruidsjurken voor een echte wow-factor moesten zorgen, maar vooral ook comfortabel moeten zijn. Dit idee resulteerde zich dan ook in jurken waarbij elegantie en verfijning centraal staan. Inmiddels heeft Sara prachtige collecties uitgebracht waarbij er vooral gebruik word gemaakt van tule, zijde, en prachtige macramé borduren. Bij deze bijzondere  handwerktechniek worden er  draden samen geknoopt, waardoor er  verschillende patronen ontstaan. Dit  geeft een uniek effect in het design van de bruidsjurk. De collectie van 2018 is geïnspireerd op de Middellandse Zee, perfect voor jou beach wedding dus!



Tony Bonet

Tony Bonet opgegroeid in Ibiza, is door zijn voorliefde voor mode begonnen aan zijn studie aan Ibiza’s Escola d’Arts i Oficis Artístics, waarnaar hij zijn diploma ontving voor fijne kunsten met een specialisatie in fashion design. Tijdens de eerste twaalf jaar van zijn loopbaan  is hij werkzaam geweest als ontwerper voor het merk Bianca. Door de ervaring die hij destijds heeft opgebouwd, heeft hij besloten om zijn eigen lijn in 2011 te lanceren, genaamd Tony Bonet.  In zijn ontwerpen weet hij opkomende trends te combineren met verschillende aspecten van pop, rock, barok en rococo.

Rococo is een Europese stijlperiode tussen 1730 en 1760 waarbij beeldende kunsten een grote rol speelden. In Tony's beleving trekken tegenstellingen hem aan, wat de mix van pure vrijheid en tegelijk terughoudendheid in zijn designs verklaart. De stoffen die hij kiest zijn altijd luxueus, en naast het gebruik van katoen staat Tony er om bekend om tule af te wisselen met leer en kantwerk. Het resultaat is altijd 100% Ibiza.


Dira Moda Ibiza

Ontwerpster Diana Vizcaino was al 20 jaar actief in de mode industrie toen ze besloot om in 2005 haar eigen –op Ibiza geïnspireerde-  merk te lanceren genaamd Dira Moda Ibiza. Tien jaar later is het merk uitgegroeid tot een bekende naam binnen de bruidsmode. De gehele productie vind plaats in Ibiza, wat ook terug is te zien in de ontwerpen van Diana. Vaak worden de jurken dan ook gekenmerkt door het gebruik van lichte weefsels en romantische designs. Door de lichtheid van de materialen wilt het merk de schoonheid en pasvorm van de vrouw benadrukken. De collecties van Dira Moda Ibiza bevatten vaak elementen van kant en tule met lichtgekleurd katoen en klassieke kanten randen. Voor Diana staat ambachtelijk werk altijd voorop, wat zich resulteert in een perfecte mix van klassieke en moderne lijnen.


Ibi Moda

Het merk Ibi Moda is in 1997 opgericht in Ibiza door de zussen Antonia en Laila Riera. Elke jurk is van 100 % katoen en handgemaakt. Het merk laat zich inspireren op Adlib mode, dit is een kenmerkende stijl in Ibiza waarbij kleding en accessoires handgemaakt worden. Er wordt veel met natuurlijke stoffen en producten gewerkt en inmiddels is vandaag de dag ´Adlib Fashion´ een begrip in Ibiza.  Het merk creëert klassieke draagbare designs, met een oog voor detail. De materialen kenmerken zich door witte en warme kleuren, met pure en authentieke designs. In de ontwerpen komen bloemenprints vaak voor, gecombineerd met kant, boorduurwerk en ruches. Door de brede ervaring binnen de textielsector en grote liefde voor het eiland werken de zussen met veel plezier aan elk item.




''A wedding dress is both an intimate and personal for a woman- it must reflect the personality and style of the bride''. 

Geschreven door Bo, IWI team

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.