vrijdag 8 april 2016

Kun je nu wel of niet wettelijk trouwen op Ibiza?

Wel of niet officieel ?
Er wordt ons vaak gevraagd of het nu mogelijk is om wettelijk te kunnen trouwen op Ibiza, hieronder onze uitleg.

Voor Nederlanders is het helaas niet mogelijk om officieel wettelijk te trouwen in Spanje, mits je officieel ingeschreven staat als inwoner van Spanje of je in bezit bent van een Spaans paspoort.

Wij lossen dit op om met echte trouwambtenaar (B.A.B.S) deze reis samen aan te gaan, deze kan zowel het Wettelijke deel in Nederland als het Ceremoniƫle deel op Ibiza verzorgen, dit voelt voor het bruidspaar heel vertrouwd want deze heeft jullie ook in echt getrouwd, alleen in twee stukjes!

Er wordt eerst in Nederland nader kennis gemaakt en aangaande het gesprek wordt er besproken wat er op de wettelijk bruiloft en op de ceremonie worden besproken, onderschat beiden niet want het is en blijven 2 hele bijzondere dagen. (weer een voordeel)

Hierna wordt er een datum besproken zodat het bruidspaar volgens het Nederlandse recht met elkaar verbonden worden in Nederland, vaak zijn hier alleen getuigen bij aanwezig, daarna zien jullie elkaar weer opnieuw in Spanje op de trouwlocatie. Hier wordt de ceremonie verzorgt met alles erop en eraan.  

Daar zegt het bruidspaar JA met heel hun hart, en dat voelt absoluut als trouwen op Ibiza, met alle gasten die hen dierbaar zijn om hun heen. De ceremonie wordt verzorgt met alle elementen die bij een officiƫle huwelijkssluiting horen, Jawoord, ringen & trouwcertificaat alleen heeft dat dan geen wettelijke waarde. Dat hoeft ook niet want ze zijn immers al voor de wet getrouwd.Het voordeel is dat zij volgens Nederlands recht getrouwd zijn (in Nederland), het huwelijk hoeft naderhand niet omgezet te worden en wij & zij zijn niet gebonden aan de regels die horen bij trouwen in Spanje, waar mag het wel en waar niet. (Dat is immers al gebeurd in Nederland).


Jullie begrijpen dat trouwen op Ibiza veel meer voordelen met zich mee kan brengen dan trouwen in Nederland. 
Een reden voor een dubbel feestje en 2 datums in je trouwring maar denk ook aan het tropische klimaat, de schitterende locaties die het eiland te bieden heeft, het eiland ligt op 2 uur vlieg reis afstand vanaf Nederland, heerlijk eten, voor ieders betaalbare tarieven en...

een goede wedding planner aan je zijde is het halve werk.


Hebben jullie meer vragen hierover? Wij horen het graag


Liefs van de IWI crew

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.