dinsdag 17 november 2015

Where to go when visiting Ibiza

Er zijn véél meer bezienswaardigheden, leuke restaurantjes en plekken op Ibiza dan hieronder vermeld. Bereid je dus voor als je plannen maakt om af te reizen en win informatie in om het maximale uit je trip naar Ibiza & Formentera te halen!

De IWI Crew raakte geïnspireerd door de velen tips uit de Reiskrant waar reizigers hun Ibiza tips met iedereen delen, wij hebben een overzicht van deze tips gemaakt.

Heb jij een tip? Laat het ons weten dan zullen wij deze in een nieuw verslag gaan bundelen.

L'éléphant
L'éléphant is meer dan een bar die je normaal verwacht in Ibiza. Deze minimalistische retro bar is de ideale plek in Ibiza om een drankje te drinken voordat je de dansvloer op gaat. Ze hebben de beste cocktails en heerlijk mediterraans eten.  Het dakterras geeft een uitzicht over het oude Ibiza en zorgt voor een nostalgische sfeer.


Magisch, magnetisch, mysterieus: Es Vedra
Er is al veel geschreven over Es Vedra, de prachtige en beroemde rots ten zuidwesten van Ibiza waar veel legendes over de ronde doen maar er zullen nooit genoeg woorden zijn. Es Vedra is uniek en vanaf elke hoek is het uitzicht nog mooier dan daarvoor. Het is absoluut de moeite waard om deze rots vanaf de kust te bekijken. Overigens heb je aan deze kant van het eiland ook veel mooie strandjes.
Route: Verlaat onderweg naar Cala d'Hort vanuit het westen de weg en rijd via een zandpad 200 meter richting de Torre del Pirata. Parkeer je auto bij een oude hippie en loop rechts om de berg heen. Vanaf hier heb je het mooiste uitzicht op dit kleine eiland

Talamanca Paddle surf op Talamanca biedt hele leuke paddle en kajak tochten aan, vraag naar de excursies en laat je verrassen

Het openbaar vervoer Geen auto of scooter gehuurd?
Je kunt je ook prima met het OV voortbewegen. Vanaf Ibiza-Stad en San Antoni de Portmany rijden bussen naar diverse plekken op het eiland. Als je met een 4/5 man gaat is een taxi per persoon overigens niet veel duurder dus is zeker het overwegen waard!
  •     De bus is het beste om van plek naar plek te gaan, ook naar diverse stranden.
Playa den Bossa
Playa dén Bossa is een heel relaxed mooi strand, met leuke strandtenten, zeker de moeite waard! Nassau beach en Bora Bora (party!!) bijvoorbeeld! Ook leuk zijn de rotsen waar je af kunt springen en duiken.

Sunset Ashram
Gebaseerd op de hippie cultuur van Ibiza. Relaxte sfeer, fijne muziek en een geweldig uitzicht op helblauw water. Iedere avond heb je hier een bijzondere sunset (DJ/muziek).
  •      De perfecte zonsondergang met daarna een heerlijke hippie sfeer met mooie muziek wat je een heerlijk gevoel gaat geven!!
El Chriringuito (San Antonio area)
EL Chriringuito is ECHT een aanrader om te borrelen. Lekkere hapjes, lekkere drankjes en vooral SUPER ROMANTISCH plekje!

Cala Salada
Is ook een heel mooi stand met super helder water en heerlijk Spaans eten! Strand ligt tussen de rotsen en hier kun je over klimmen en klauteren totdat je op het puntje alleen staat en alleen maar de prachtige blauwe heldere zee voor je ziet.

Lio Ibiza
Een soort cabaret/dans dinner show. Geen entrée, maar reken pp incl. drankjes voor een hele avond €120,- / €150,- Wel een hele bijzonder ervaring met echt een geweldig uitzicht op Ibiza stad. Na het eten veranderd het automatisch in een nachtclub.


Opzoek naar het échte Ibiza? Huur een quad!
Een quad of scooter huren is niet ongebruikelijk op Ibiza, want fietsen worden amper verhuurd hier. Huur een quad en ga langs de mooie baaitjes, rij de bergen in en kom op plekken waarvan je zou zweren dat niemand er ooit is geweest!

Deephouse liefhebber? Savannah!
Heerlijk genieten van 1L Sangria onder het genot van deephouse-deuntjes, prachtig uitzicht en een heerlijke sfeer; oftewel Savannah in San Antonio!

Autotocht Portinatx
Een prachtige autotocht door het noorden: van San Carlos via Portinatx naar San Miquel. Prachtige bergen, valleien, kliffen en boomgaarden verzekerd!

Namaste
Namaste is een feest welke elke woensdagavond in Las Dalias (San Carlos) wordt georganiseerd. Denk aan: artiesten, acrobaten, muziek en ter afsluiting een underground feest in de discotempel.

Balafia
Een vestingstadje in het midden van het eiland vlakbij San Lorenzo welke vroeger is gebouwd om de bewoners te beschermen tegen de piraterij.

San Juan Sunday Market
Een vintage / hippie markt in het noordelijkste puntje van Ibiza. Hier komen op zondag veel locals en het eten is er voortreffelijk.

On the Beach
On the Beach is een onwijs leuk strandtentje op het strand van Cala San Vicente in het noord-oosten van Ibiza. De eigenaar bleek Nederlands te zijn en heeft een hoop mooie verhalen over zijn jaren op Ibiza.


Restaurant La Paloma
In restaurant La Paloma eet je in een huiskamer of onder de fruitbomen van de eigenaars van deze prachtige locatie in San Lorenzo. Alles is biologisch en vooral de amandel-sinaasappel taart was om te smullen!

Formentera
Vanaf Platja d'en Bossa vertrekt een snelboot naar dit mooie eiland. De prijzen zijn aan de hoge kant, maar de reis, waarbij je over het water heen vliegt en de uitzichten vanaf zee zijn fantastisch!
  •      Je kunt ook met de Aquabus ferry vanaf Ses Figueretas strand om naar Formentera te gaan
  •      Varen naar Formentera is een must-do! Huur een scooter of auto (in de zomer kun je dit het beste van tevoren doen!) en verken het eiland. Aanraders: Cap de Barbaria, Cala Saona en Es Arenals, maar win vooral informatie in ter plekke.
Huur een auto!
Een verblijf op Ibiza is het makkelijkst met de auto. Je kunt het hele eiland over scheuren en het is veilig. De wegen zijn gevaarlijk voor scooters, maar let ook heel goed op hen aangezien zij op dezelfde weg rijden als jij.
  •      Een auto huren is zeker de moeite waard! Zorg wel dat je voor het donker terug bent want de meeste weggetjes zijn 's avonds niet of slecht verlicht.
Gelateria Miretti, Santa Eulària
Deze gezellige stad met mooie boulevard is het bezoeken waard. Bij deze ijsboer kun je gerust een paar uur door brengen met heerlijk ijs en ice coffee.

Uitgaan
Ibiza kent vele clubs! Tickets zijn overal te koop, bijvoorbeeld in winkeltjes, op straat of in je hotel. Echter, worden op het strand soms ook leuke aanbiedingen gedaan. Zo worden soms gastenlijstplekken aangeboden bij een boottocht.

Bezoek een feest
Ibiza is veel meer dan een partyeiland, maar eigenlijk moet je wel zo'n feest meegemaakt hebben! Je kunt de agenda's van alle clubs zien en kaartjes kopen in diverse winkels. Neem genoeg geld mee, goedkoop zijn kaartjes en drank namelijk niet.

Gratis de beste DJ's zien?
Niet iedereen weet het, maar dat is mogelijk! Ga in de avond naar de boulevard van San Antoni. Hier draaien de grootste DJs pre-party's aan het terras, die je gratis kunt zien. Soms worden hier zelfs kaarten voor het echte feest weggegeven. Aanrader!
  • Ook is het iedere donderdag reuze gezellig met DJ’s op Sa Trinxa  vanaf half 4 gaan de beentjes los op het strand

Privilige
Een van de grootste clubs ter wereld. De show, het publiek, de prijzen voor een drankje. Je moet er zijn geweest! Haal je kaarten voor vertrek, voor een groep is er een aparte ingang.

Ushuaïa The Club
Voor een avondje hard feesten op een vette locatie met de beste DJ's van de wereld. Haal je ticket online voor vertrek of scoor een plek op de gastenlijst bij proppers. Soms delen ze bandjes uit op het strand voor een tweede avond in dezelfde week!

Dansen in Pacha
Een bekende club in Ibiza. Hier komen bekende dj's. De prijzen liggen hier wat hoger. Maar zeker een bezoekje waard als je een dansje wilt wagen.
  •      Eén van de bekende discotheken op Ibiza. Hier heeft David Guetta zijn eigen feest. Alleen de Pacha is al een bezienswaardigheid op zich!

Bar Destino
De beste tapas van het eiland. Reserveren noodzakelijk.

Neem goede schoenen mee voor Dalt Vila
Misschien overbodig, maar op zoek naar een leuk strandje ben je al gauw lang aan het lopen. Ook in de stad, vooral het scheve D'Alt Vila, zijn goede schoenen handig, omdat de kasseien erg glad kunnen zijn.
  •      Dalt Vila is het oudste stadsgedeelte van de hoofdstad van Ibiza. Struinen door smalle straatjes en een waanzinnig uitzicht bovenop. Doen!

Verrukkelijke pizza's hartje Ibiza-stad
Eten in Ibiza-stad is nog best lastig. Ze zitten vol, de tafel is gereserveerd of het is prijzig. Bij Forno Antico heb je pizza's voor 7,50!

Bistrot El Jardin, Ibiza-Stad
Je kunt heerlijk eten bij dit tentje, dat aan het gezellige Plaza de la Constitucion ligt aan de voet van D'Alt Vila. Prijzen zijn hier overigens prima.

Blue Marlin
De bekende jetsetplek op Ibiza. Alle clichés worden hier bevestigd: Flessen champagne van €15.000, grote zonnebrillen en af-en-aanrijdende geblindeerde auto's. Duur is het wel, en ook hier geldt: Reserveer van tevoren, want anders heb je geen plek.
  •      Hier kun je heerlijk eten en drinken, loungen en 's avonds een dansje doen. Zeker een       bezoekje waard!
  •      Een super gezellige strandtent waar je lekker kan eten, en dansen wat mijn oma leuk vond!
  •      Where to go when visiting Ibiza, Blue Marlin, zien en gezien worden....
  •      Bloemendaal maar dan net even anders. Wij huurden een GROOT strandbed (prijs: 90 euro) waarop we de hele avond hebben staan dansen!

De hippiemarkt
Een bezoekje aan een hippiemarkt is zeker de moeite waard. Las Dalias en Es Canar zijn de bekendste. Let op: De markten zijn beperkt open
  •      Rustige en authentieke hippiemarkt.
  •      Leuk om al die kleuren te zien en de gezelligheid mee te maken
  •      Neem zeker een bezoekje aan een hippiemarkt op Ibiza. Wij gingen naar de markt in Las Dalias. Je komt ogen te kort, zoveel moois!

Zonsondergang
Ibiza-Stad heeft geen zonsondergang, dus om deze te zien (aanrader!) reis je naar de andere kant (west kust) van het eiland, San Antoni de Portmany.


Shoppen in Ibiza stad
Naast bekende merken kent Ibiza stad ook exclusieve boetiekjes. De winkels zijn tot laat in de avond open. Tussen 14.00 en 16.00 zijn de meeste winkels gesloten in verband met de siësta!

Beachclub en restaurant Amante
Heerlijke gerechtjes. Het uitzicht vanaf het terras is prachtig. Hier beleef je het echte vakantiegevoel!

See food and site seeing....
In het noorden bevindt zich Cala Benirras, een prachtig zandstrand. In een van de 3 restaurants wordt de beste Paella van Ibiza geserveerd!!

Apartamentos Port Balansat
Deze appartementen liggen in Port de San Miguel. Kleinschalig, kindvriendelijk, rustig en maar een half uur rijden van Ibiza-stad.

Cala Benirras
Elke zondagavond komen veel eilandbewoners naar dit strand. Of je nou een 'hippie' bent of een rijkeluiskindje, hier is iedereen welkom!

Yoga Retreat: echte aanrader!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.