donderdag 15 oktober 2015

Budget tips voor je Ibiza bruiloft

Trouwen is al duur genoeg… Een beetje zuinig omgaan met de uitgaven is dan wel fijn!
Wij hebben de beste IWI budgettips voor jullie op een rijtje gezet:

Algemeen

1. Schrap in je gastenlijst, met een simpele rekensom kom je er al snel achter dat 10 gasten minder op je trouwdag heel veel scheelt op het budget
2. Ga niet trouwen in de hoogseizoen maanden juli en augustus je betaald meer dan de hoofdprijs.
3. Plan je hele trouwdag op één locatie. Dit bespaart o.a. extra kosten voor vervoer.
5. Plan al de genodigden in de nabij gelegen accommodaties, er zijn er genoeg, voor ieder wat wils en tegen verschillende prijzen. Tevens zit iedereen in de buurt en kan er de volgende dag door-gefeest worden op het nabij gelegen strand, heerlijk met een grote pan paella…mmmm
4. Vrijdag en zaterdag zijn niet alleen de meest populaire dagen om te trouwen, ze zijn ook veruit het duurst. En waarom? Op maandag vliegen en je bruiloft geven is vaak het goedkoopst en hoe fijn is dat want op Ibiza is namelijk iedere dag feest (seizoen is open van half mei tot half oktober)

Decoratie

1. Ga shoppen voor decoratie na bijvoorbeeld Valentijnsdag. Genoeg romantische decoratie tegen soms wel 70% korting.
2. koop een 2ehands koffer en stop hier al je decoratie in en check deze eenmalig bij de airline in. Een grote kans dat de genodigden de decoratie weer mee nemen als aandenken aan jullie bruiloft.
3. Gebruik meer groen dan bloemen voor je decoratie. Hiermee creëer je al snel een bepaald volume en kost veel minder. Tevens laat je spirit of Ibiza nature de rest doen het is al een droom op een tropisch eiland te trouwen, je wordt al omringd door zoveel mooie elementen die de natuur te bieden heeft
4. Bloemen blijven maar even mooi en zeker in de warmte op Ibiza, Lantaarns, led verlichting met kleurtjes of andere sfeermakers zijn net zo mooi en zo creëer je gelijk een trendy bruiloft. Je zou de lantaarns zelfs als bedankje kunnen maken en deze meegeven aan de gasten. Zo gaat echt letterlijk ‘het licht uit’ als de laatste gasten het feest verlaten.
5. veel lint geeft een kleurrijk en feestelijk gezicht, kijk vooraf op de markt en sla voor een goedkope prijs in


Eten en drinken

1. Laat de champagne na de toost voor wat hij is. Een lekkere, andere bubbel is net zo feestelijk en minimaal de helft goedkoper.
2. Beoordeel je gasten goed en bepaal dan wat goedkoper is drank afkopen, turven of minimaliseren.
3. Sla het driegangen diner over en ga voor een heerlijke BBQ.
4. Mocht je wel kiezen voor een diner, sla het dessert over en serveer dan de bruidstaart.
5. Bespaar op dure, chique hapjes. Het zal niet de eerste keer zijn dat je gasten vragen naar de canapés of kleine tapas gerechtjes terwijl jij je best hebt gedaan met dure hapjes.

Schoenen

1. Omdat Ibiza veelal rots en zand is raden wij de bruiden en hun gasten aan om makkelijke schoenen aan te trekken zoals ballerina's of flipflops, je kunt hier dan de hele dag op doorlopen en zelfs nog even met je voetjes het water in, geen dure hoge kosten voor een paar trouwschoenen dus.


Drukwerk en bedankjes

1. Kies voor een enkelvoudige kaart. Net zo mooi en veel goedkoper.
2. Ontwerp zelf je kaarten en laat deze afdrukken
3. Geef per stel een bedankje.
4. kies voor iedereen een waaier en geef deze bij aanvang op de trouwlocatie
5. koop als bedankje voor iedereen een paar flipflops, er zijn een aantal aanbieders waar je voor een redelijke prijs een grotere hoeveelheid kunt afnemen en weet de weddingmanager dit wel.
6. Een Ibiza pet en in je eigen woonplaats laten bedrukken (passen ook makkelijk in de koffer)
Wil jij meer weten wat er mogelijk is voor jullie bruiloft?
You can contact us anytime! Love from the IWI crew

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.